Share This Post

Sin categoría

Πρέπει να ανησυχώ για ένα καφέ δάγκωμα αράχνης;

Spread the love

Πρέπει να ανησυχώ για ένα καφέ δάγκωμα αράχνης;

Οι αράχνες RECLUSE είναι ένα από τα λίγα είδη αράχνης που αποτελούν πιθανή απειλή για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν περισσότερα από 3.500 γνωστά είδη αράχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και οι αράχνες προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους, μόνο περίπου πέντε κύριες ομάδες παγκοσμίως μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν σημαντικές αντιδράσεις στους ανθρώπους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα δηλητηριώδη είδη εμπίπτουν σε δύο διαφορετικές ομάδες: καφέ αράχνες και αράχνες χήρας.

Brown RECLUSE Αράχνες ανήκουν στην ομάδα Brown Spider. Η άλλη γνωστή δηλητηριώδη αράχνη είναι η αράχνη της μαύρης χήρας, η οποία πέφτει στην ομάδα χήρας.

Τι είναι οι καφέ αράχνες recluse;

Η καφέ recluse Spider είναι επίσης γνωστή ως βιολί ή αράχνη βιολί. Ζει στα Midwestern και νοτιοανατολικά τμήματα των Η.Π.Α. Αυτή η αράχνη είναι καφέ και έχει ένα πιο σκούρο, βιολί σε σχήμα σκάφους στην πλάτη του.

Σε αντίθεση με άλλες αράχνες, οι οποίες συνήθως έχουν οκτώ μάτια, οι καφέ αράχνες έχουν μόνο έξι, τοποθετημένες σε τρία ζευγάρια δύο ματιών το καθένα. Τα πόδια ενός καφέ recluse είναι μακρά, λεπτή και καλύπτονται σε μικρές τρίχες. Η επιστημονική ονομασία για αυτή την αράχνη είναι το loxosceles reclusa, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί από την ελληνική ως «με λοξά πόδια».

Αυτές οι αράχνες είναι πιο ενεργές τη νύχτα και ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρυμμένες σε σκοτεινές περιοχές. Εάν έρχονται σε εσωτερικούς χώρους, οι αράχνες Brown προτιμούν τις ντουλάπες, τις σοφίτες, τα υπόγεια και άλλες σκοτεινές περιοχές του σπιτιού. Φαίνονται να προτιμούν τις ξηρές περιοχές.

Το δηλητήριο ενός καφέ recluse μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικό, αλλά οι αράχνες είναι σε θέση να απελευθερώσουν μόνο ένα μικρό ποσό κατά τη διάρκεια ενός δάγκωμα. Οι άνθρωποι είναι επίσης πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή με την αρσενική αράχνη, η οποία έχει μόνο το μισό δηλητήριο ανά δάγκωμα ως γυναικεία αράχνη.

Γιατί δαγκώνουν τους ανθρώπους;

Brown Recluse αράχνες μόνο σπάνια δαγκώνουν τους ανθρώπους και το κάνουν από την αυτοάμυνα. Δεν είναι επιθετικοί απέναντι στους ανθρώπους και προτιμούν να τρέχουν μακριά στο δάγκωμα.

Bites εμφανίζονται όταν η αράχνη παγιδεύεται στο δέρμα, όπως σε μπερδεμένα κρεβάτια ή σε ρούχα και παπούτσια.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε και να ανακινήσετε τα λινό και τα ρούχα πριν τα χρησιμοποιήσετε όταν ζείτε σε μια περιοχή στην οποία οι αράχνες αυτές είναι κοινές, ειδικά αν δεν έχουν βρεθεί σε πρόσφατη χρήση.

εμφάνιση και συμπτώματα

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα δαγκώματα αράχνης καφέ.

Ένας κοινός μύθος είναι ότι το δάγκωμα τους προκαλεί πάντα σοβαρές πληγές και καταστρέφει τον ιστό του δέρματος. Στην πραγματικότητα, μόνο ένας μικρός αριθμός δαγκωμάτων έχει ως αποτέλεσμα αυτό το είδος τραυματισμού. Τα περισσότερα δαγκώματα είτε δεν προκαλούν καθόλου συμπτώματα ή μόνο ήπιες αντιδράσεις.

Οι εξαιρετικά σπάνιες επιπλοκές μπορούν να εμφανιστούν σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της οξείας αναιμίας, των προβλημάτων πήξης αίματος και της νεφρικής ανεπάρκειας.

Το δάγκωμα είναι συνήθως ανώδυνη για να ξεκινήσετε και περιστασιακά τα συμπτώματα θα προχωρήσουν με το χρόνο. Τα περισσότερα τσιμπήματα εμφανίζονται στον μηρό, το άνω βραχίονα και το στήθος.

Εάν πρόκειται να συμβεί μια δερματική αντίδραση, κατά την πρώτη ώρα ένα άτομο μπορεί να βιώσει τα ακόλουθα συμπτώματα γύρω από την περιοχή του δάγκωμα:

  • Ερυθρότητα
  • Διόρθωση
  • Μια αίσθηση καψίματος

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 έως 6 ωρών, η θέση του δάγκωμα γίνεται όλο και πιο οδυνηρό και σχηματίζει μια κυψέλη. Εάν η περιοχή γύρω από το δάγκωμα γίνει πιο μοβ σε χρώμα περίπου 12 έως 24 ώρες μετά το δάγκωμα, ο θάνατος του δέρματος πιθανότατα θα συμβεί. Αυτό είναι γνωστό ως νέκρωση. Εάν εμφανιστεί νέκρωση, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για να θεραπευτεί πλήρως η πληγή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς της αράχνης στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, εάν δεν υπάρχουν σημάδια αλλαγών του δέρματος εντός 48 έως 96 ωρών, η πληγή δεν θα γίνει νεκρωτική και θα πρέπει να θεραπευτεί σωστά.

Παράγοντες κινδύνου

Ενώ αυτές οι αράχνες δεν δαγκώνουν συχνά τους ανθρώπους, δημιουργούν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο για τους ανθρώπους που εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους.

Μηχανικοί, επιστήμονες και νοικοκυρές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμη υψηλότερο κίνδυνο, λόγω της εργασίας σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με τις αράχνες.

Η διαβίωση στο Midwest ή στη νοτιοανατολική Η.Π.Α. είναι ο κύριος κίνδυνος για τυχαίες συναντήσεις με αυτό το είδος αράχνης.

Επιπλοκές

Παρά την τρομερή φήμη τους, μόνο το 10 % των δαγκωμάτων αράχνης Brown οδηγούν σε σοβαρές επιπλοκές του δέρματος.

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις θανάτου ως αποτέλεσμα ενός καφέ δάγκωμα αράχνης.

Θεραπείες στο σπίτι

Αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν τσιμπήματα αράχνης συχνά είναι εσφαλμένα διαγνωσμένα, συνήθως το αποτέλεσμα άλλων δερματικών παθήσεων ή λοιμώξεων.

τσιμπούρια, ιογενείς, μυκητιακές και βακτηριακές λοιμώξεις, αντιδράσεις φαρμάκων και επιπλοκές του δέρματος από τον διαβήτη είναι κοινές αιτίες παρόμοιων δερματικών αντιδράσεων.

Οι άνθρωποι μπορούν τυπικά να αντιμετωπίζουν πραγματικά τσιμπήματα αράχνης στο σπίτι. Εάν είναι δυνατόν, οι άνθρωποι πρέπει να συλλέγουν και να αναγνωρίζουν την αράχνη υπεύθυνη.

Κάνετε αυτό παγιδεύοντας την αράχνη κάτω από ένα καθαρό κύπελλο ή βάζο, έτσι ώστε η αράχνη να μπορεί εύκολα να δει και να ολισθαίνει αργά ένα χαρτί κομμάτι κάτω από το δοχείο. Γυρίστε το δοχείο και ασφαλίστε το χαρτί πάνω από την κορυφή ή συνδέστε ένα καπάκι.

Εάν κάποιος λάβει ένα δάγκωμα, θα πρέπει να καθαρίσει την πληγή με ήπιο σαπούνι και νερό.

Εάν το δάγκωμα προκαλεί δυσφορία, ανυψώστε το, αν είναι δυνατόν και εφαρμόστε μια δροσερή συμπίεση ή ένα καλυμμένο πακέτο πάγου για να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο.

Ένας ανακουφιστής πόνου, όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσφορίας. Ένα αντιισταμινικό, όπως το Benadryl, μπορεί επίσης να βοηθήσει με οποιοδήποτε φαγούρα.

πότε να δείτε έναν γιατρό

Οι άνθρωποι πρέπει να δουν έναν γιατρό για οποιαδήποτε πληγή που είναι οδυνηρή, κόκκινη, βίαια ή να μην θεραπεύεται σωστά.

Εάν επιβεβαιωθεί ως αιτία ο γιατρός, ο γιατρός μπορεί να συστήσει έναν ενισχυτή τετάνου εάν ένα άτομο δεν έχει λάβει ένα τα τελευταία 5 χρόνια. Ο γιατρός μπορεί επίσης να θέλει να ελέγξει την πληγή σε 2 έως 3 ημέρες μετά το δάγκωμα, για να εξασφαλίσει ότι το δηλητήριο δεν καταστρέφει τον ιστό. Η θεραπεία μπορεί να αρχίσει γρήγορα εάν υπάρχουν ανησυχίες. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο περαιτέρω επιπλοκών.

Διάγνωση

Υπάρχουν πολλές άλλες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πληγή παρόμοια με τα καφέ δαγκώματα αράχνης. Αυτές οι συνθήκες περιλαμβάνουν τσιμπήματα, λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς και μύκητες, διαβήτη και άλλες δερματικές παθήσεις.

Εκτός αν κάποιος ζει σε μια περιοχή όπου οι αράχνες καφέ είναι γνωστό ότι ζουν και έχουν πιάσει την αράχνη για την κατάλληλη ταυτοποίηση, η αιτία μιας πληγής δεν θα πρέπει να κατηγορείται σε ένα καφέ δάγκωμα αράχνης.

Outlook

Ένα άτομο με καστανό δάγκωμα αράχνης έχει εξαιρετική πιθανότητα ανάκαμψης, ειδικά με σωστή φροντίδα, καθώς τα περισσότερα δαγκώματα δεν απαιτούν ιδιαίτερη θεραπεία και θεραπεύονται μόνοι τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μικρές πληγές από αυτούς τους τύπους δαγκωμάτων θεραπεύονται εντελώς μέσα σε περίπου μια εβδομάδα περίπου.

Τα άτομα με άλλες ιατρικές καταστάσεις, όπως διαβήτη ή προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Αυτά τα άτομα διατρέχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο για μεγάλη ποικιλία από λοιμώξεις του δέρματος και άλλα δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους σε περίπτωση πραγματικής ή υποψίας καφέ δάγκωμα αράχνης RECLUSE εντός 24 ωρών εάν υπάρχει αντίδραση. Οποιαδήποτε πληγή που δεν θεραπεύει σωστά πρέπει να αξιολογηθεί, ανεξάρτητα από την αιτία.

Πρόληψη

Αν και τα καφέ τσιμπήματα αράχνης είναι σπάνια, είναι δυνατόν να μειωθεί ο κίνδυνος να πάρει ένα. Αυτά τα βήματα είναι σημαντικά για τους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές όπου εγκαθίστανται οι αράχνες Brown Recluse.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την αποφυγή περιοχών όπου οι αράχνες καφέ recluse τείνουν να ζουν, όπως ξηρές περιοχές με υπαίθριο ξύλο ή βράχια. Κάποιος που εργάζεται κοντά ή σε αυτές τις περιοχές πρέπει να φοράει γάντια.

Όταν σε εσωτερικούς χώρους, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα κουνήσουν τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα κλινοσκεπάσματα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει για λίγο, ειδικά εάν διατηρούνται σε σοφίτα, υπόγειο ή σκοτεινό ντουλάπι.

Η λήψη άλλων μέτρων για την πρόληψη των αράχνων από την εγκατάσταση του καφέ μπορεί να είναι χρήσιμη. Ο καθαρισμός των σοφίτων, των υπόστεγων, των ντουλαπιών και των υπόγειων υπόγειων απαλλάσσεται από τις προτιμώμενες κρύες των αράχνων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε, μια καφέ recluse αράχνη θα προτιμούσε να ξεφύγει από εσάς παρά να σας δαγκώσει.

Η αφαίρεση των υπαίθριων ξύλου μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση τους σε αυτές τις περιοχές.

Περίληψη

Παρόλο που αυτές οι αράχνες έχουν πάρει ένα κακό όνομα, ο πραγματικός κίνδυνος σημαντικού τραυματισμού από ένα καφέ recluse είναι αρκετά μικρό.

Τα απλά προληπτικά μέτρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, μειώνοντας περαιτέρω κάθε κίνδυνο αντιμετώπισης αυτών των αράχνων.

q:

Τι πρέπει να κάνω αμέσως μετά από ένα καφέ δάγκωμα αράχνης;

a:

Δεδομένου ότι τα περισσότερα καστανά τσιμπήματα αράχνης recluse έχουν ως αποτέλεσμα ούτε τα συμπτώματα ή μόνο μια ήπια αντίδραση, πλένοντας το δάγκωμα με ζεστό σαπουνόνερο και το χαστούκι με ένα καθαρό πανί είναι το το πρώτο βήμα.

οποιαδήποτε αντίδραση μέσα σε μια εβδομάδα από το δάγκωμα που περιλαμβάνει πυρετό, ρίγη, εξάνθημα, κιτρίνισμα του δέρματος, ωχρότητα, κόπωση, ζάλη ή έμετο απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Εάν πρόκειται να συμβεί μια δερματική αντίδραση, οι αλλαγές θα πρέπει να παρατηρηθούν μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό περιλαμβάνει αυξημένο μέγεθος, ερυθρότητα, πόνο και συνήθως κυψέλες. Μέσα σε μια μέρα η πληγή μπορεί να γίνει μοβ. Αυτό είναι συχνά ένα σημάδι ότι θα συμβεί ο θάνατος του δέρματος ή η νέκρωση. Είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας εάν συμβαίνουν αυτοί οι τύποι αλλαγών του δέρματος, ώστε να μπορείτε να λάβετε κατάλληλους εμβολιασμούς, φάρμακα ή φροντίδα τραυμάτων. Θα χρειαστείτε πιθανώς στενή παρακολούθηση για να βεβαιωθείτε ότι η πληγή θεραπεύεται σωστά.

Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας. Όλο το περιεχόμενο είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή.

  • Τα δαγκώματα και τα τσιμπήματα
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα/εμβόλια
  • Πρώτες βοήθειες
  • Αναθεωρημένες μελέτες, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Share This Post